Εκπαιδευτική επίσκεψη

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Musées de la Ville de Bruxelles και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Βρυξελλών.Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος “Ένας έφηβος στους δρόμους των Βρυξελλών: Ένας νεανικός ταξιδιωτικός οδηγός των Βρυξελλών” που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας, την Τετάρτη  20 Μαρτίου 2019 οι μαθητές και μαθήτριες την τριών τάξεων του Γυμνασίου  του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών επισκέφθηκαν το Musées de la Ville de Bruxelles (1 rue du Poivre, 1000 Bruxelles), στο κέντρο της πόλης των Βρυξελλών, όπου ξεναγήθηκαν στα γαλλικά (με διερμηνεία των συνοδών καθηγητριών τους, όπου χρειαζόταν).

 

Πριν και μετά την επίσκεψη στο Μουσείο, οι μαθητές και μαθήτριες περιηγήθηκαν το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, συνέλεξαν πληροφορίες, φωτογράφισαν μνημεία και αξιοθέατα για τον οδηγό τους και είδαν το κέντρο της πόλης τους από μία άλλη οπτική γωνία!

 

Παρακολούθηση της βραβευμένης με Όσκαρ κινηματογραφικής ταινίας “Η παρείσφρηση” (BlacKkKlansman)

Παρακολούθηση της βραβευμένης με Όσκαρ κινηματογραφικής ταινίας “Η παρείσφρηση” (BlacKkKlansman)

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του σχολείου μας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να μάθουν να παρακολουθούν κινηματογραφικές ταινίες, να προβληματίζονται με το περιεχόμενό τους, να το κρίνουν και να το σχολιάζουν, οι τρεις τάξεις του Λυκείου παρακολούθησαν την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 10.00 την προβολή της ταινίας “Η παρείσφρηση” (BlacKkKlansman) στο Cinema Galeries στο κέντρο των Βρυξελλών.  

 

Η ταινία BlacKkKlansman του ακτιβιστή σκηνοθέτη Spike Lee βραβεύτηκε φέτος με Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου και συνδυάζει σινεμά ποιοτικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα. Πρόκειται για δραματικό και πολιτικά επίκαιρο αστυνομικό θρίλερ, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, με θέμα τον ρατσισμό.

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Λυκείου παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ταινία και εντυπωσιάστηκαν από την αυθεντικότητά της, το πρωτότυπο σενάριο, τους έξυπνους διαλόγους και τον τρόπο με τον οποίο ο σκηνοθέτης πέρασε όλα τα μηνύματα που ήθελε, χωρίς φλυαρία και διδακτισμό!

 

Βιωματικό Εργαστήρι “Εαυτός”

Βιωματικό Εργαστήρι “Εαυτός”

 

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές της Β΄ τάξης Λυκείου του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δίωρο βιωματικό εργαστήριο που οργανώθηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου κυρίες Φαϊτατζίδου Μαρίνα (φιλόλογο) και Μπενέκου Παναγιώτα (γαλλικής γλώσσας).

Το θέμα του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η διερεύνηση της αυτοαντίληψης των μαθητών μέσα από δραστηριότητες αυτοανακάλυψης και καθοδηγούμενης σκέψης και η ευαισθητοποίηση για τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα σε αυτή. Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν σε ομάδα και είχαν στόχο την αναγνώριση βασικών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας αλλά και την αποδοχή των χαρακτηριστικών των άλλων συνολικά. Η θετική αξιολόγηση των μαθητών για το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήριο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενισχύθηκε το αίσθημα της αυτοεκτίμησής τους, της ανοχής στη διαφορετικότητα και της αποδοχής των άλλων και δημιουργεί την ανάγκη για παρόμοιες μελλοντικές δράσεις.

 

 

Πρόσκληση για γιορτή 25ης Μαρτίου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ ΗΟι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου – Λυκείου Βρυξελλών σας προσκαλούν στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 10.45 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.  

 

Περισσότερα

Εορτασμός της Τσικνοπέμπτης στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών

Παραδοσιακός εορτασμός της Τσικνοπέμπτης!

 

Και φέτος, όπως άλλωστε είθισται τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών,

γορτάσαμε παραδοσιακά στην αυλή του σχολείου την Τσικνοπέμπτη με μεταμφιέσεις,

χαρούμενη διάθεση, ψήσιμο κρεατικών και άλλα εδέσματα που ταιριάζουν στην ημέρα!

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και τους μαθητές

και τις μαθήτριες της Γ ́ Λυκείου που οργάνωσαν τη γιορτή και φρόντισαν για όλα!

 

Και του χρόνου!

Συμμετοχή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Γελοιογραφίας και Κόμικς

Συμμετοχή του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Γελοιογραφίας και Κόμικς

 

 

Μαθήτριες της γ΄ Τάξης του Γυμνασίου μας, ύστερα από πρωτοβουλία και καθοδήγηση της καθηγήτριας των γαλλικών κυρίας Παναγιώτας Μπενέκου, συμμετείχαν με σχέδιά τους στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκίτσου, Γελοιογραφίας και Κόμικς με τίτλο “ΣΚΙΤΣΟΦΡΕΝΕΙΑ@PIERCE 2019”, ο οποίος διοργανώνεται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος Pierce για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019 και τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Θέμα του φετινού Διαγωνισμού, είναι: “Πάντα να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής / Always look on the bright side of life”.

 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις μαθήτριές μας και επιφυλασσόμαστε να δημοσιεύσουμε τα πραγματικά εξαιρετικά σχέδιά τους μετά το πέρας του Διαγωνισμού.

 

Δωρεά βιβλίων

Δωρεά βιβλίων από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ήταν ένα Μικρό Καράβι» στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών

 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ήταν ένα Μικρό Καράβι» δώρισε στο Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών λογοτεχνικά βιβλία για εφήβους από τη βιβλιοθήκη της.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστούν θερμά την οργάνωση για την πολύτιμη συνεργασία, την προσφορά και τη συνδρομή της στη στήριξη και τον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης που λειτουργεί στο σχολείο μας για τους μαθητές και τις μαθήτριές του.

Διδακτική επίσκεψη και ξενάγηση στο Δημαρχείο του Saint-Gilles

Διδακτική επίσκεψη και ξενάγηση στο Δημαρχείο του Saint-Gilles

 

 

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 οι μαθητές και οι οι μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών επισκέφθηκαν το Δημαρχείο του Saint-Gillesστο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: “Ένας έφηβος στους δρόμους των Βρυξελλών. Ένας νεανικός ταξιδιωτικός οδηγός των Βρυξελλών ΙΙΙ”, που εκπονείται φέτος στο σχολείο μας.

Ο Υπεύθυνος των Αρχείων του Δημαρχείου κ. Liam O'Sullivan καλωσόρισε τους μαθητές και τις μαθήτριές και για μια ώρα τους ξενάγησε στα γαλλικά στους χώρους του Δημαρχείου (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα Γαμήλιων Τελετών, αίθουσα Αναμνηστικών), τους μίλησε για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτηρίου και απάντησε στις ερωτήσεις τους. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση και εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια ιστορία του Δημαρχείου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019

Το Ελληνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Βρυξελλών ήταν υποστηρικτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 που διεξήχθη στις 5 Φεβρουαρίου 2019 και υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου SaferInternet4Kids.gr υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Συνεργασία του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών με την εταιρεία ΔΡΟΜΕΑΣ και το δίκτυο ΑΛΛΗΛΟΝnet

Συνεργασία του Ελληνικού Σχολείου Βρυξελλών με την εταιρεία ΔΡΟΜΕΑΣ και το δίκτυο ΑΛΛΗΛΟΝnet

 

 

 

 

Η εταιρεία επίπλων ΔΡΟΜΕΑΣ με τη μεσολάβηση του ελληνικού δικτύου αλληλεγγύης ΑΛΛΗΛΟΝnet δώρισε ελαφρώς μεταχειρισμένα έπιπλα στο Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών.

Τα έπιπλα παρελήφθησαν στις 17 Ιανουαρίου 2019 και κάλυψαν βασικές ανάγκες των αιθουσών διδασκαλίας και των γραφείων των εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης.

Το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών ευχαριστεί θερμά τους δύο συντελεστές αυτής της ευγενικής χορηγίας για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά του, την πολύτιμη συνεργασία και το ανοικτό πνεύμα τους.