Ημέρες Πληροφόρησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Ημέρες Πληροφόρησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

 

Το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών διοργάνωσε Ημέρες Πληροφόρησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείουστις 26 και 27 Απριλίου 2018. Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που υλοποιείται για το σχολικό έτος 2017 – 2018 και ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών για πληροφόρηση σε σχέση με τις εκπαιδευτικές τους επιλογές μετά το Λύκειο και τις Σπουδές στην Ελλάδα.

 

Για την υλοποίηση των Ημερών Πληροφόρησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Ελληνικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βρυξελλών απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας στον κύριο Ιωάννη Κονιόρδο, Υπεύθυνο ΣΕΠ του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Θήβας (Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας / Περιφερειακή Εκπαίδευση Στερεάς Ελλάδας), την οποία αποδέχθηκε ευχαρίστως, προς μεγάλη ικανοποίηση του σχολείου.

 

Οι Ημέρες Πληροφόρησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού υλοποιήθηκαν την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 και η ενημέρωση της κάθε τάξης διήρκεσε δύο διδακτικές ώρες.

Ειδικότερα, η Α΄ και Β΄ τάξη Λυκείου ενημερώθηκαν σχετικά με τις δυνατότητες και τις εκπαιδευτικές επιλογές για τις Ομάδες Προσανατολισμού και τις διαδικασίες Λήψης Εκπαιδευτικής Απόφασης, ενώ οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Λυκείου ενημερώθηκαν για θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων και για το Μηχανογραφικό Δελτίο.

 

Last modified onΠέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 22:43
back to top