Δοξολογία 28ης Οκτωβρίου

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών παρέστη στη Δοξολογία η οποία τελέστηκε για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (34, Avenue de Stalingrad, 1000 Bruxelles). Στη Δοξολογία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και  Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας παρουσία εκπροσώπων των επίσημων διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου στο Βέλγιο.

Στη Δοξολογία παρευρέθηκαν συνοδεία εκπαιδευτικών οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες του Δημοτικού και του Γυμνασίου-Λυκείου, καθώς και μαθητές όλων των βαθμίδων του Σχολείου.

 

Την επίσημη ομιλία εκφώνησε η κ. Πολυξένη Μπίλλα, Φιλόλογος του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Βρυξελλών. Βασικός άξονας της ομιλίας ήταν ο ελληνικός Αγώνας  τόσο μέσα από την οπτική της συμβολής του στην εξέλιξη και έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όσο και μέσα από την πρόσληψή του από πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό της εποχής.

Last modified onΠαρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 11:38
back to top