Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1000

Επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, οι τάξεις Β και Γ Λυκείου του Σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία οργανώθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Κοινωνιολογίας και της Πολιτικής Παιδείας, με σκοπό να ενημερωθούν οι μαθητές για τo Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επίσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση στα ελληνικά από υπάλληλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα τρία βασικά θεσμικά όργανα: το Ευρωκοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να  συζητήσουν για το ρόλο, τη σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στην αίθουσα συνεδριάσεων της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενημερώθηκαν για τον τρόπο που διεξάγονται οι συζητήσεις και οι ψηφοφορίες, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την διερμηνεία που λαμβάνει χώρα κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας σε 24 γλώσσες ταυτόχρονα.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον για μια μελλοντική επίσκεψη που θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ζωντανά μία πραγματική συνεδρίαση της ολομέλειας των 751 Ευρωβουλευτών.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου: Β. Κώττη, Σ. Γκέτση και Π. Μπίλλα

Last modified onΤετάρτη, 20 Απριλίου 2016 10:29
back to top