Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1000

Τα παιδιά συνομιλούν με τον "Ελ Γκρέκο"

«Τα παιδιά συνομιλούν με τον Ελ Γκρέκο» ήταν ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάστηκε στο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών και διοργάνωσε το Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης κατά το διάστημα 3 - 23 Μαρτίου 2015.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 400 χρόνια που συμπληρώθηκαν το 2014 από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, εκτέθηκαν σχέδια και ζωγραφικοί πίνακες μαθητών των ελληνικών σχολείων της Γαλλίας και του Βελγίου εμπνευσμένα από το έργο του ζωγράφου.

Την έκθεση επισκέφτηκαν τα ΤΕΓ Βελγίου καθώς και τα τμήματα ελληνικής γλώσσας του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών ΙΙΙ. Οι οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα βιωματικά εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από την επιμελήτρια εκπαιδευτικό με ειδίκευση στην Ιστορία της Τέχνης Λένα Δημητρακοπούλου.

Αρχικός στόχος ήταν η γνωριμία με τη ζωή και το έργο του ίδιου του Θεοτοκόπουλου και κατόπιν η συμμετοχή των μαθητών σε βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες που ανταποκρίνονταν στην ηλικία των παιδιών (παζλ, ζωγραφική, κολάζ, παιχνίδια ερωτήσεων, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού κ.ά.).

Οι μαθητές ενημερώθηκαν και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δραστηριότητες!

 

Last modified onΠαρασκευή, 03 Απριλίου 2015 09:49
back to top