Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1000

Έκθεση «Πιο μακριά από τον ορίζοντα»

Στα πλαίσια της Μασσαλίας-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2013 και της προσπάθειας αξιοποίησης του λιμανιού της Μασσαλίας, εγκαινιάστηκε φέτος το καλοκαίρι το εμβληματικό κτίριο Villa M?diterran?e, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Stefano Boeri. Στόχος η δημιουργία ενός χώρου διαφορετικού, γόνιμου στο διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες που ενώνονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Στη μόνιμη έκθεση «Plus loin que l? horizon» η Ελλάδα, μέσω της ελληνικής γλώσσας και όχι μόνο, θα κρατήσει περίοπτη θέση, αφού φράσεις στα ελληνικά θα κοσμούν για 3 χρόνια την είσοδο της έκθεσης. Η μετάφραση από τα γαλλικά είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της υπεύθυνης Διεθνών Σχέσεων Yamina Boulkerara και της υπεύθυνης της Εκπαιδευτικής Μονάδας Μασσαλίας Σοφίας Μπουκάνου. 

Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή τους διοργανωτές αλλά και τους μαθητές της Ελληνικής Ένωσης (ΤΕΓ Β1), Alain και Claudine Righo, που μας έφεραν σε επαφή. Ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε να προβάλλουμε την Ελλάδα μέσω του μουσείου και μετά το έτος 2013. 

 

Last modified onΤετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 20:22
back to top